Στη μικροδερμοαπόξεση χρησιμοποιούμε ένα περιστρεφόμενο μηχανισμό για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, συνήθως στο πρόσωπο αλλά συχνά και σε λαιμό, μπούστο και χέρια. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων γίνεται δηλαδή με μηχανικό τρόπο και όχι με χημικό (όπως στα peelings).

Ποια τα οφέλη;

Η δερμοαπόξεση με διαμάντια απομακρύνει τις πιο επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται το δέρμα πιο λαμπερό, νεανικό και λείο. Βελτιώνονται δυσχρωμίες και άλλες ανομοιομορφίες στο δέρμα, οι διευρυμένοι πόροι, οι λεπτές ρυτίδες. Προσφέρει ανανέωση του δέρματος με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Πως γίνεται η δερμοαπόξεση;

Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος, η επιδερμίδα, αποτελείται από πολλές σειρές κυττάρων. Οι πιο επιφανειακές (εξωτερικές) αφορούν σε νεκρά κύτταρα ενώ οι πιο βαθιές σε κύτταρα που ωριμάζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σκοπός της μικροδερμοαπόξεσης είναι να απομακρύνει με ήπιο τρόπο τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα και να αποκαλύψει τα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας προσφέροντας έτσι ένα αναζωογονημένο, απαλό και καθαρό πρόσωπο γεμάτο λάμψη.

Παλαιότερα χρησιμοποιούταν ένα μηχάνημα που εκτόξευε με ελεγχόμενη ορμή κόκκους αργιλίου ή οξειδίου του αλουμινίου.

Πιο πρόσφατα όμως εφαρμόζουμε τη δερμοαπόξεση με διαμάντια. Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του δέρματος μία συσκευή αναρρόφησης που στο άκρο της έχει ένα μεταλλική κεφαλή που επικαλύπτεται με τεχνητό διαμάντι.  Όταν η  κεφαλή περιστρέφεται  «ξύνει» ήπια και ελεγχόμενα το δέρμα. Η προσαρμοσμένη αναρρόφηση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα που αποκολλιούνται από το δέρμα, το οποίο μένει λείο χωρίς υπολείμματα κρυστάλλων. Υπάρχουν διαφορετικές κεφαλές και διαβαθμίσεις επιθετικότητας, και ανάλογα με τη διαφορετικότητα κάθε δέρματος επιλέγεται η θεραπεία που δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Είναι ανώδυνη η θεραπεία με δερμοαπόξεση;

Η μικροδερμοαπόξεση δεν προκαλεί πόνο και δε χρειάζεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν τη θεραπεία.

 

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση στο ιατρείο μας συχνά συνδυάζεται με ένα ειδικό ελαφρύ φυτικό peeling για ενίσχυση του αποτελέσματος στις δυσχρωμίες και περισσότερη λάμψη.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται

Συνήθως 4-6 συνεδρίες ανά 7-14 μέρες.

Ποιος δεν πρέπει να κάνει δερμοαπόξεση

Η θεραπεία δεν πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν λοιμώξεις στο δέρμα (μικροβιακές, έρπητας ή μυρμηκίες) καθώς και τραύματα της περιοχής. Προσοχή σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα γιατί μπορεί να εμφανίσουν εύκολα εκχυμώσεις (μελανιές). Προσοχή χρειάζεται επίσης και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα όπου η ένταση προσαρμόζεται ανάλογα.

Τι πρέπει να γίνει μετά τη δερμοαπόξεση:

Συνήθως προτείνονται εντατική ενυδάτωση του δέρματος και εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος τις ημέρες μετά τη θεραπεία.

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανένα σχόλιο ακόμα, προσθέστε τη φωνή σας παρακάτω!


Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *